Чи можна встановити піклування над дієздатною особою?

Коло осіб, яким може бути призначено піклувальника, визначено в ЦК України.

Суд встановлює піклування над фізичною особою у разі обмеження її цивільної дієздатності і призначає

Визнання недопустимим доказом протоколу затримання

Постанова Верховного Суду у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду від 13 червня 2023 року у справі № 520/2703/17 (провадження № 51-1291км23) містить низку цікавих  корисних висновків щодо визнання протоколу затримання недопустимим доказом.

1.

Відповідно до частини

Як оподатковуються операції з продажу нерухомого майна?

Згідно з п ст. 172.8. ст. 172 ПКУ, під продажем розуміється будь-який перехід права власності або будь-яких інших аналогічних прав на об’єкти нерухомості, неподільний об’єкт незавершеного будівництва/майбутній об’єкт нерухомості, подільний об’єкт незавершеного будівництва, крім їх успадкування та дарування.

Як визначається

Рієлтори повинні інформувати ДПС про укладені цивільно-правові угоди щодо оренди нерухомості

Відповідно до п.п. 170.1.6 п. 170.1 ст. 170 ПКУ, суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтори), зобов’язані надсилати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу

Щодо оскарження рішення про неврахування таблиці даних платника ПДВ: законопроект

7 грудня на ознайомлення надано депутатам законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо приведення деяких норм у відповідність із Законом України “Про Митний тариф України” та іншими законами України» (№ 10321 від 06.12.2023 р.), який спрямовано на забезпечення

Як діяти у разі втрати первинки?

Підповідно до підпункту 6.10 Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку від 24.05.1995 р. № 88 у разі пропажі або знищення первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку і звітності керівник підприємства, установи повинен:

  1. Письмово повідомити про це правоохоронні органи;
  1. Наказом

ДПС про призначення платежу: нові правила

ДПС акцентує увагу платників податків, що з 01 грудня 2023 року  при заповненні реквізитів для коректної ідентифікації платників податків та зборів необхідно:

1) під час сплати податків та зборів платником через касу та/або термінали самообслуговування надавач платіжних послуг під час

До кого повернулись планові перевірки?

Чекали, чекали податківці і нарешті дочекалися! Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок” , а саме про повернення перевірок прийнято та очікує підпису Президента.

Отже, як тільки