Які правовідносини слід вважати подібними?

Щодо правовідносин, які слід вважати подібними сформувала висновок Велика Палата Верховного Суду у постанові від 12 жовтня 2021 року по справі № 233/2021/19.

Велика Палата звернула увагу на те, що слово “подібний” в українській мові має такі значення:

  • такий,

Щодо впорядкування питань товарного обліку: законопроект

11.09.2023 було зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” (щодо впорядкування питань товарного обліку) (№10028).

Проектом Закону передбачено:

– скасування для суб’єктів господарювання, які

Шпагат для адвоката: между этикой и маркетингом

«Адвокат должен быть похож на девушку, которая не ищет женихов, но позволяет, чтобы её искали»

(Karl Buchner. Ein deutscher Advocat, 1844)

“АДВОКАТЫ НЕДОРОГО”, “АДВОКАТ ПО РАЗВОДУ”, “АДВОКАТ НА ВСЕ СЛУЧАИ”…

Нет, это не то, что вы подумали. Это заголовки

Щодо законопроекту про звільнення адвокатів від призову

Я вже писала про законопроект за №9631 від 21.08.2023 р. про «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо забезпечення кожному  права на захист в умовах воєнного стану».

Наразі за ініціативи Митюк Сергія Петровича 06.09.2023 р.

Щодо акцизного податку: підбірка відповідей ДПС

Хто є платниками акцизного податку?

Відповідно до ст. 212 ПКУ платниками акцизного податку є:
– особа, постійне представництво, які виробляють підакцизні товари (продукцію) на митній території України, у тому числі з давальницької сировини (п.п. 212.1.1 п. 212.1 ст. 212 ПКУ);

Порядок прийняття рішення про проведення перевірок

Наказ

Рішення про проведення документальної планової, позапланової та фактичної перевірки відповідно до пункту 77.4 статті 77, пункту 78.4 статті 78, пункту 79.2 статті 79, пункту 80.2 статті 80 та пункту 81.1 статті 81 Кодексу оформлюється наказом, який підписується керівником (його

Форма №20-ОПП

20-ОПП – це форма для постановки на облік об’єктів з яких сплачуються податки (наприклад, нерухоме майно) або через які ведеться господарська діяльність (оренда приміщення, транспорту, обладнання, тощо).

Пунктом 8.2. розділу VIII  Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженому наказом Мінфіну

КВЕД

Класифікація видів економічної діяльності (далі – КВЕД) встановлює основи для підготовки та поширення статистичної інформації за видами економічної діяльності.

Основне призначення КВЕД – визначати та кодувати основні та допоміжні види економічної діяльності юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб та фізичних

За що можуть позбавити ФОП 1-3 груп статусу платника ЄП?

У разі виявлення відповідним контролюючим органом під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку першої – третьої груп вимог, встановлених статтями 291-300 ПКУ, анулювання реєстрації платника єдиного податку поводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого

Про листи щастя або про запити податкової

Контролюючі органи мають право звернутися до платників податків та інших суб’єктів інформаційних відносин із письмовим запитом про надання інформації (вичерпний перелік та підстави надання якої встановлено законом), необхідної для виконання покладених на контролюючі органи функцій, завдань, та її документального підтвердження.